РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ, ПЕРАЛНИ, СЪДОМИЯЛНИ, МИКРОВЪЛНОВИ И ДРУГА ТЕХНИКА
тел.: 02 / 477 277 3, моб.: 0878 699 830, 0888 699 831

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петък
от 9.00 до 18.00 часа


Адрес

гр.София,   бул.България
кв."Манастирски ливади"
ул."Ралевица"№84


Позвъни ни в скайп

Полезна информация

Части за перални:

Амортисьори   Биметални блокировки   Бутони и клавишни ключове   Долни гофрирани маркучи   Двойни електромагнитни вентили   Единични електромагнитни вентили   Филтри за помпи   Горни гофрирани маркучи   Графитни четки   Изходящи маркучи   Ключалки за врати   Кондензатори   Лагери   Лагерни тела.Комплекти   Люкове и рамки   Нагреватели   Ниворегулатори   Носачи и лагерни тела-комплекти   Носачи за барабани   Панти за врати   Платки   Ремъци   Семеринги   Терморегулатори   Термостати   Тройни електромагнитни вентили   Уплътнения за врати   Входящи маркучи   Водни помпи   Долни нагреватели  

Части за готварски печки:  

Горни нагреватели   Задни нагреватели   Двигатели   Ключове   Крушки   Плочи   Стъкла   Терморегулатори   Уплътнения за врати   Вентилатори за фурни   Врътки  

Части за бойлери:  

Нагреватели,анодни защити,ключове   Пресостати,фланци,терморегулатори   Термоограничител   Уплътнители

 

В нашият сервиз за ремонт на битова техника извършваме ремонт на всички видове перални, съдомиялни, сушилни, готваски печки и фурни, микровълнови, професионални микровълнови, прахосмукачки, кафемашини, телевизори, масажори, двд плеъри, домашни кина, касетофони и др. Даваме гаранция и предлагаме различни схеми на абонаментно обслужване, което ще гарантира евтина поддръжка и дълъг живот на вашата пералня. Вижте и нашите съвети при покупка на нова пералня машина:


 

Средна цена на пералните машини

Коя пералня машина ще изберем, зависи най-вече от това колко пари сме готови да похарчим. Ако не перем често и не искаме да похарчим много пари за нашата нова пералня машина, за нас би била подходяща по-опростена такава, без екстра функции. Едиственото, с което трябва да се съобразим е големината на мястото, където искаме да я поставим. По-опростените перални машини са на пазара за около 500 лв., а относително добрите, ефикасните и средните по клас перални струват 900 лв.

Перални с преден капак

Пералните с преден капак са по-широки, но не толкова дълбоки като пералните с горен капак (средната им ширина е 6о см.). Капацитета на пералнята с преден капак е по-голям от този на пералнята с горен капак, следователно за четеричленно семейство или повече души си заслужава да се вземе пералня с преден капак (някои перални имат капацитет даже и до 9кг !). Те могат да се поставят без всякакви затруднения или пък да бъдат вградени. По този начин горната част на пералнята може да бъде използвана като работен плот както в кухнята, така и в банята.

Перални с горен капак

Пералните с горен капак се поставят самостоятелно, обикновено те не са вградени в кухнеското обзавеждане. Мястото, от което имаме нужда, за да поставим пералня машина с горен капак е по-малко в сравненеие с това на пералнята с преден капак, следователно можем да спестим пространство. Барабана на тези с горен капак е по-удобен, по-лесно достижим, но пък трябва да вземем впредвид, че не бихме могли да използваме горната й част като работен плот. Техния капацитет е обикновено 5 кг.

Центрофуга на перални машини

Колкото по-големи са оборотите на центрофугата, толкова по-бързо ще изсъхнат изпраните дрехи. Ако нямаме сушилня, определено си заслужава да изберем пералня машина с 1200 оборота в минута.

Класификация на пералните машини по енергиен клас: от А до G

Ако искаме да имаме по-малки разходи, след закупуването на пералнята, е хубаво да изберем такава с по-малка консумация на енергиятa, перални от клас С биха били задоволителни, от клас В са добри, а тези от клас А са много добри. Пералните от клас А+ (++) са най-добрите, понеже те спестяват най-много енергия. Разликата в цените на две перални от един и същ модел, но от от А и С клас е около 150-250 лв., която сума би ни се възвърнала от спестената енергия за 6-12 месеца.

 


 

 

Защо след известно време нормална експлотация съдомиялната престава да мие добре ?

Както всяка машина така и съдомиялната се нуждае от правилна употреба, поддръжка и профилактика. При ежедневното миене на посудата по детайлите на съдомиялната се наслагват неразтворени от препаратите мазнини и друга нечистотия, които стесняват пътя на водата и по този начин се намалява ефективността на процеса. Много често тези наслагвания запушват системата за контрол на количеството вода и като резултат, съдомиялната препълва. За нормалното миене от голяма важност е твърдостта на водата. Твърдата вода ( с разтворени карбонатни соли ) не поема добре миещите вещества и за това повечето съдомиялни трябва да се зареждат със сол, за омекотяване. От особена важност е и наличието на "гланц" в машината иначе след миенето остават досадните петна и капки. Не забравяйте, че в съдовете измити с миялната се храните - почиствайте грижливо остатъците от храни и всякакви нечистотии. Поне веднъж месечно направете един празен цикъл, само с препарат - без посуда.

 


 Ремонт на всички видове готварски печки. Вижте съветите на нашият майстор:

Готварската печка

Най-добрият помощник в кухнята е много добре балансирана електромаханична система и от нормалната и работа зависят резултатите на всеки готвач. Често е подценявана от колеги сервизни техници и пенсионирани електроинжинери и затова понякога едни и същи повреди се появяват многократно.

Целесъобразни са само ремонтите на готварски печки, които не са с нарушена цялост на камерата на фурната или на горния плот.

За предпочитане е подмяната на дефектирали части да става с подмяна на съответния кабелен сноп, задължително с калайдисани контактни краища. Така се осигуряват стабилни и трайни електрически връзки и нормални технически условия на работа, както на нагревателите, така и на комутиращите устройства.

 


 Сервизът ни разполага с отлични специалисти за ремонт на микровълнови печки и ние ще отремонтираме вашата микровълнова фурна, но за да не се стига до ремонт вижте с кои продукти трябва да внимавате при готвенето в микровълнова фурна и съветите ни за избор на микровълнова фурна.

 

Яйцата!

Яйцата съдържат над 95% вода и в микровълновата фурна, поради бързото загряване, обемът на белтъка и жълтъка се увеличава много рязко и чупи черупката, при което навсякъде в камерата на фурната се разхвърчава полуопечен белтък и жълтък. Ако не се счупят пантите на вратата или блокировките, е необходимо много грижливо да се почисти цялата камера на фурната отвътре и отвън (след съответното разглобяване). В противен случай след не много време тя ще започне да дава искри при включване.

Водата!

Ако оставите вода в някакъв съд в микровълновата и забравите навреме да изключите фурната, водата „експлодира” и изскача навън.

Металните предмети!

В металните предмети, поставени в мощно електромагнитно поле се индуцират токове и протичането им в структурата на метала предизвиква загряване , както токът загрява проводниците, през които протича. Особено опасни са тънките прибори, или съдове с инкрустирани метални нишки, които се запалват.

С какво трябва да се съобразим при покупка на микровълнова фурна

Най-важните въпроси, на които трябва да си отговорите, когато купувате микровълнова фурна, са: с колко място разполагате в кухнята си и за какво точно смятате да я използвате. Дали сте привърженик на бързото и икономично готвене в микровълнова или ще я ползвате единствено за размразяване или претопляне на традиционно сготвената ви храна.

Предимства на микровълновата фурна

Микровълновата фурна спестява много време при размразяването, претоплянето и приготвянето на храната. Тя спестява и електроенергия в границите от 50 до 80 %. По принцип в микровълновата печка могат да се приготвят почти всички хранителни продукти. Възможни са варене, готвене на пара, задушаване, печене. Основното предимство на микровълновата печка е, че благодарение на краткото време за приготвяне в голяма степен се запазват хранителните вещества, витамините и минералите в продуктите. Ето защо тя е много подходяща за приготвяне на диетични и детски храни. Микровълновата печка е еднакво удобна както за едно или двучленно домакинство, така и за семейства, чиито членове се прибират по различно време вкъщи. Тя е идеална за работещи, за възрастни хора и за семейства с малки деца. Микровълновата печка намира добро приложение и в офиса или вилата, където често се налага да се приготви нещо набързо. Микровълновата фурна печели все повече нови привърженици, като в нейния „лагер” преминават дори яростните й противници от преди няколко години. Това се дължи на факта, че тя се справя със затоплянето и размразяването многократно по-бързо от традиционната електрическа пречка, а новите модели се конкурират с класическите и по качеството на приготвената храна. Още повече, че вече все по-рядко се говори за вредното облъчване на храните при обработката им c микровълни. Освен това при готвенето в микровълнова се намалява количеството използвани съдове, защото храната може да бъде сготвена и поднесена в един и същи съд. Тя се превръща в предпочитан избор, както на природозащитниците, така и на разумните потребители, защото е проектирана да бъде икономична по отношение на използваната вода и електричество, което говори не само за грижа за природата, но и води до намаляване на сметките.

 


 Ремонт на всички видове отоплителни уреди. Вижте съветите за безопасност на нашият майстор:

Отоплителни уреди

 

*Разполагайте мебелите, обзавеждането и други запалими предмети, така че да са на безопасно разстояние от отоплителните уреди и да не са изложени на прякото им лъчисто влияние.

*Следвайте инструкциите на производителите и техните препоръки за поддръжката, експлоатацията, зареждането, ремонта и мерките за безопасност на всички видове отоплителни уреди.

*Извършвайте с помощта на квалифициран специалист ежегодна проверка на битовите, електрическите и газови отоплителни уреди.

*Когато използвате преносими отоплителни уреди, не ги поставяйте на места, където е възможно до тях да имат достъп малки деца.

*Винаги ги изключвайте преди да си легнете да спите или при излизане от стаята.

*Използвайте само преносими отоплителни уреди, които се изключват автоматично при преобръщане или събаряне.

*Не изгаряйте отпадъци в печките на твърдо гориво и камините, а използвайте само качествена дървесина и въглища;

*Уверете се, че огънят от вашата печка или камина няма да се разпространи извън тях – поставете под тях негорима подложка (лист ламарина), която да излиза отстрани на поне 10см, а отпред на най-малко 30см.

*Съхранявайте леснозапалимите материали на безопасно разстояние от камини и печки. Поддържайте зоната около тях чиста.

*Съхранявайте горивото (дърва и въглища) извън жилищните помещения.

*Винаги използвайте предпазен екран за камините, за да предотвратите падането на искри или въглени по пода на помещението.

*Никога не оставяйте тези приспособления без наблюдение.

*Ежегодното почиствайте комините от прекомерното натрупване на сажди.

*Не складирайте в непосредствена близост до комините леснозапалими материали.

*Поставяйте на отворите на комините само стандартни метални розетки.

*Почиствайте редовно печките на твърдо гориво и камините от пепелта и въглените понеже прекаленото им натрупване затруднява нормалната циркулация на въздуха нужна за пълно изгаряне.

*Когато събирате пепелта и въглените използвайте метален съд или контейнер с подходящ капак.

*Изхвърляйте пепелта и въглените на отдалечено от сградата предварително обезопасено място.

 


Извършваме ремонт на всички видове прахосмукачки, ето някои съвети от нашия майстор: 

Потребяваната мощност на електромотора на прахосмукачката е различна от всмукателната мощност. Всмукателната мощност определя силата на създавания вакуум в тръбите на прахосмукачката (силата на засмукване). Ако не ви безпокоят алергените – изберете обикновена прахосмукачка с голяма всмукателна мощност и няколко филтъра. Така ще почистите добре, бързо и лесно. Ако имате респираторни заболявания и алергии – твърдо се нуждаете от прахосмукачка с много добри филтри и прецизно очистване на въздуха. Уредите за сухо и мокро почистване дават по-голяма възможност за комплексно освежаване на дома. Най-модерните прахосмукачки имат накрайници за почистване на прозорци и теракота. Съветът ни е, при избора да проверите мощността, гаранцията и приставките.

 

Връзка със сервиза   тел.: 02 / 477 277 3, моб.: 0878 699 830, 0888 699 831
Контакти

Адрес:

гр.София, бул.България,
кв."Манастирски ливади"
ул."Ралевица"№84

(зад бизнес център Белисимо,
последна спирка на трамвай №7)

 

 телефони:

0888 699 831 - Сервиз

02 477 277 3 - Магазин части

0878 699 830 - Магазин части

E-mail:

emserviz@gmail.com


Вижте ЕМ Сервиз на по-голяма карта


ВСИЧКИ МАРКИ »
© ЕМ СЕРВИЗ. Всички права запазени.   Дизайн и програмиране: УебДизайн
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах